Tuesday, November 3

Menjengkelkan

Terlalu banyak perkara yang menjengkelkan dalam hidup ni. Tak kiralah sama ada ia secara kebetulan atau tak. Aku kadang2 tak faham kenapaada situasi yang macam ni. Banyak sangat perkara sampaikan tak tahu nak cakap macam mana. Ada yang tak malu, terasa lebih2 dan ada yang tak terasa langsung! Pelik!
1) Kau seorang * yang baik tapi sejak dua menjak ni kau buat aku meluat dengan perangai kau. Banyak dah orang dok canang sal kau itu ini tapi aku tak pernah nak amik port sebab aku kawan dengan kau. Kau bila bercakap dengan nada yang serius, kau penuh dengan emosi dan sedikit keegoan. Muka jangan cakap lah. Memang confident dan seolah2 kau tahu semuanya! Aku pun kadang2 tak berapa berkenan. Kalau nak cakap pasal kau punya kehambaran, 101% memang kau punya. Tak ada siapa dapat lawan. Kesian juga pada insan macam kau. Lagi satu yang tak boleh blah, kau kalau ditegur, kau akan mantol balik dan ish! memang macam kimak lah. Kau xperasan ker yang diri kau tu kadang2 macam melutut di tepi gantang. Pergi kat orang tu, g kat orang ni. Berkepit 24jam. Macam tak boleh nak berpisah langsung. Kau ingat kau boleh nak influence orang ker? Aku pun tak boleh inikan kau? Tak payah mimpi lah wei. Kalau pasal kejadian hari tu kau nak buat muka kimak ngan aku, memang sial lah perangai kau. Aku tak heran kalau kau tak mau kawan ngan aku! Kau macam teman sesaat jer...
2) Kau plak seorang ** yang kimak! Sial dll word yang sama maksud sentap dengannya. Aku pernah kawan dengan kau dulu tapi tak pernah plak aku nak buruk2kan kau depan sesiapa atau bercakap pasal kau kat mana2. Aku cuba untuk memperbetulkan keadaan walaupun hakikatnya benda tak kan pernah betul. Aku tak menggunakan medium2 eletronik untuk sampaikan isi hati tapi kau sebaliknya. Baru2 ni aku cakap pasal orang lain tapi aku rasa kau dah terasa. Aku agak pelik dengan kau. Lantak kau lah nak cakap apa pun sal aku, aku tahu aku kat mana dan sebenarnya bagaimana.
Tak ada niat langsung nak menyakitkan hati siapa2 tapi kalau dah jenis yang cepat terasa, menjengkelkan juga! Itulah hakikat hari ini dan kita kenalah menghadapinya dengan tabah walaupun macam kimak keadaan dan situasinya!

2 comments:

affan said...

wah. sape tu?
haha.

omgpetch said...

no 2 tu i mungkin taw. yg no 1 tu sape?i ke may? haha.kalau i, ckp dpn2 je doh!