Saturday, January 30

Apa Pendapat Anda Mengenai Ikan?

Apa pendapat anda mengenai ikan? Comel tak? Tak pernah kita terfikirkan yang ikan tu comel atau tidak? Betul tak? Kalau kucing ker, babi ker, anjing ker, mesti nampak comel tapi bila tang ikan jer, kita tak tahu nak cakap apa. Orang berebut-rebut nak beli kucing siam, kucing parsi, kucing hutan dll. Tapi selalu ker kita dengar orang yang nak beli caru siam, kembung hutan, pari parsi? Tak kan? Haha. Kalau sal harga pun boleh tahan gak. Ada kucing yang mencecah hingga ribuan ringgit. Walaupun kecik tapi ikan? Ada memang ada tapi tak banyak lah. Tu pun yang besar2 tak pun yang kerimping. Gila mahal ooo.
Sebenarnya entry kali ni saja nak mengarut sal ikan. Tadi aku g pasar tani mega kat shah alam dan ternampak beberapa puluh ikan yang sedang tenat dan mati terbaring di atas podium. Mereka adalah untuk dijual. Mudah sungguh kan? Dah lah tanpa pakaian. Berbogel pula ikan2 tu semua. Apalah nasib kamu wahai ikan? Tapi kalau nak dibandingkan dengan kucing, ikan lebih banyak. Sebab ada banyak jenis ikan. Dan kucing tak leh nak melawan kelebihan ikan yang banyak tu. Kalau ada peperangan antara tentera ikan dan tentera kucing, agak2 sapa menang? Ikan ada banyak tapi kucing plak jenis yang makan ikan. Ha, ada jawapan?

Mengapakah Kamu Terlalu Kieyut?

Sengal lah! Tidak dapat nak dinafikan memang kamu seorang yang sangat kieyut! Gila bapak punya kieyut. Tak ada dah orang lain yang dapat menandingi kekiutan kamu. Percayalah. Yang paling penting apa? Entah lah tapi apa yang membuatkan kamu kieyut pada pandangan aku adalah kening kamu. Memang tip top!
Bila nak balik Malaysia? Lama dah tunggu kamu.