Thursday, October 8

Aku Kini Kembali

Setelah lama menyepikan diri, aku kini kembali menulis. Keadaan masa yang tidak stabil untuk menyiapkan assignment yang berlambak dan berpoya-poya menyebabkan aku lama dah tak post apa2! Sekarang ni pun aku tengah mind-block, dalam usaha nak menyiapkan assigment CTU yang dah 2 minggu tertangguh! Ahh, bayangkan. Banyak yang aku tinggalkan. Kalau aku tak tangguh2 kan kerja, mesti tak kelam kabut macam ni.
Selain daripada assigment yang melambak2 macam sial, aku sekarang tengah sibuk menguruskan satu event penilaian akhir semester 3. Event yang aku kena handle tu adalah Exhibition bagi subjek cinephoto. As the E.M (event manager), aku kena uruskan macam2 dan memastikan everything berjalan seperti yang dirancang. Tarikh event tersebut dah tak lama dah. 16 Oktober nanti. Bayangkan lah, dengan banyak tugasan yang perlu dibuat, nak pikir lagi sal masalah2 ni. Urm...
Jerawat kat muka dah naik lagi 3 biji kerana berangan nak kawin, nak 3 orang anak, rumah 3 tingkat kat tepi pantai, berbulan madu kat vetican city untuk 3 hari dan macam-macam lagi. Yang paling best, semua kawan2 aku jadi pembantu umah kat umah aku tu nanti, so aku ley lah jumpa diorang selalu kan? Haha. Jahat giler. Selain daripada jerawat berangan, aku ada lagi satu jerawat kat tengah2 hidung. Besar jerawat tesebut adalah sebesar biji limau! Bayangkan. Malu aku sebab jerawat tu sentiasa kemerah-merahan. Ada yang panggil tu jerawat exhibition (sebab stress) dan ada juga yang panggil 'nyut-nyut'. Kimak jer.
Bercerita sal Aidilfitri yang baru lepas, memang agak meriah daripada biasa cuma apa yang aku ramalkan, berlaku seperti yang dirancangkan. Haha. Nanti akan aku cerita panjang. Banyak memori2 yang nak dipostkan tapi memerlukan masa yang agak lama di depan pc. Tapi, masa memang tak mengizinkan lagi. Bila ada masa nanti, akan aku postkan juga.
Jam sudah menunjukkan 04.10 AM, tapi aku still awake untuk siapkan assignment bersama2 housemate yang lain. Diorang semua dok sibuk dengan lukisan topeng. Macam2 yang diorang lukis sampaikan aku pun tak dilayan. Mood untuk kembali menyiapkan assignment sudah ada, so jumpa lagi. = )

6 comments:

SarjaN yO said...

cabaran akan sentiasa mndatangi kita...syukur kerana masih bernyawa walau berdepan dgn masalah...kita akan tahu seseorg akan mninggalkan kita bila kita dapat tahu yg dia dah mati...biarkan seseorg itu pergi dalam ketenangan...

Maganda said...

mamaaaay! nak gambar raya! betul kata yo tu, semua org ada masalah! kuat / tak kuat je kita ni kan?

jejaka anggun said...

so assignment dah siap??

mohamad 'may' yawmon said...

banyak lagi yang perlu disettle kan! penat! penat!

SarjaN yO said...

thanks intan sbb setuju...yg penting may kena kuat...org yg ada disisi skrg tidak mustahil akan mninggalkan kita jika kita rebah nnti...namun sahabat yg benar,akan melihat kita gembira bersama org lain dan akan mndekati kita bila kita dah xde yg lain...

since1990 said...

ahaha..kijamnye kwn2 die kena jadi bibik kan. choo la kau calon plg sesuai..ahhha