Sunday, January 10

Beginning of 2010

Hari -  Ahad
Lokasi - Puncak Perdana
Mood - Rindu Rumah/Bingong
Ya! Semua diatas adalah benar sekali dan teramat2 benar. Banyak yang berlaku selama ni cuma aku tak berpeluang nak kongsikan kerana masa sangat2 lah mencemburui aku. Mood kalau nak dicakap betul2 adalah bingung+bengong+nak gila+nak duit. Macam- macam yang berlaku kat aku awal tahun 2010 ni. Adakah ini petanda yang tak baik? Aku pun takut dan gusar untuk memikirkan hari yang akan datang.
1) Perkara pertama yang agak MALANG berlaku ialah aku tak dapat satu umah dengan teman serumah yang aku patut dapat. Rasa macam kecewa sangat2. Rasa macam nak nangis pun ada bila topec call bagitau berita sebenar. Aku ditempatkan dalam umah budak degree. Semuanya. Aku tak kenal dan tak pernah ingin nak kenal.Perkara pertama kau nak jer masuk umah hamzi balik cuma perasaan segan dan bengang tu masih ada sebab aku gak yang tarik diri dulu. Erm.. Entahlah. Aku pun tak pasti sebenarnya apa masalah pejabat kolej letak kedudukan aku macam ni. Aku rasa macam nak menjerit. Dan disebabkan itu jugalah aku balik Johor balk lepas hantar barang kat puncak 03 hb haritu. Malu dowh. Takkan nak tumpang umah orang lama2. Buat masa ni pun aku hanya letak barang2 yang perlu jer kat umah hamzi. Satu baju pun aku tak pack off dalam locker sebab mana lah tahu kalau2 tak dapat kan? Banyak yang happen lah sal umah. Rasa macam nak menangis tapi tak ada tempat yang sesuai.
2) Sequence daripada perkara diatas, ada lagi BAD things yang happen kat aku. Satria aku leh lak tiba2 buat masalah lepas aku lepak ngan raj kat air hitam. Nasib baik tak masti kat sana. Tiba2 jer nak masuk gear 3 terus mati kat tengah2 jalan. Panic gak time tu tapi nasib baik lah tak jem apa2. masih lagi boleh dibawa ketepi. Aku bukan type yang nak g buka bonet depan, tengok enjin ker apa ker? Bila aku dah tak leh nak start kete tu, aku terus jer lock n jalan kaki balik umah. Sampai umah jer, dah kena bebel ngan mak. Aiyo! Mak, please lah faham. I need ur help. Bukan ur bebelan. Then, aku terus call kurnia untuk tarik kete tu. Bayangkan lah on tow malam2, berapa agak2 aku kena bayar? Tak payah citer ar. Habis separuh dari gaji aku hari tu. Then, bila dibawa g kedai, ingat boleh lah siap hari jumaat tapi upanya tidak! Dah lah aku plan nak balik puncak jumaat tapi dah tak jadi. Esoknya, mechanic tu call n cakap aku kena datang kedai untuk recheck kete tu. Dia dah buka habis. Masalah kete tu adalah : (timing belt dia haus, pinston bengkok, bal jahanam, tu berkerak, ni berpepek, minyak berkonek). Tension gile bila orang tu cakap sala masalah kete tu. Tak nak dengar banyak, aku terus sowh oraang tu senaraikan bill. Know much? RM 1k. My good. Dah lah diz sem my mum bagi RM 3k jer. Macam ner la nak survive nanti. Nak tak nak, terpaksa lah aku membayarnya! Kenapa? Kenapalah masalah2 macam ni happen kata aku dalam 1 jangka masa yang sama? Aku tak pernah pun buat dajal kat orang atau tipu mak aku atau nak g melaram duit kemana2 tapi macam ni jadinya. Sehubungan dengan kejadian tersebut jugalah yang mendorong aku untuk melaburkan duit kearah benda2 kemahuan. Bukan keperluan. Macam2 yang aku beli (kemeja,slack,towel.kasut hitam,baju,seluar,beg,ring,shoes). Beli punya beli, tak perasan lak dah guna RM 9++.++. Dah dekat ngan 1k gak tu. Tu tak termasuk lagi dengan debit card yang aku guna? Ntah berapa dia deduct n charge nanti. Ingatkan semuanya hanya berakhir disitu. Tadi petang g giant. Ada ag yang tak beli. Tup tap tup tap, RM120 habis. Ish. Duit sekarang macam air. Sekejap jer! Baik aku bagi semua card pada azie sebelum semuanya aku punahkan dan hari ni aku rasa sangat2 patah kaki sebab tak ada kereta aku nak keluar. Dah lah umah langsung tak ada orang. Hampeh! Sedih, rasa macam nak balik jer umah sekarang. Makan pun dah tak lalu tau!
Someone, tolonglah gtaw apa yang patut aku buat? Happykan aku untuk kali ney jer ='(

5 comments:

omgpetch said...

senang je. meh sewa umah duk lua ngn aku

mohamad 'may' yawmon said...

kadang2 fikir macam tu juga lah yunk tapi cannot go lah nanti! i dah lah tapat pt. then, lagi banyak perbelanjaan nanti! u camne? okay ker dok lua?

jejaka anggun said...

hmmm... idup kita nih kadang2 berada di atas. kadang2 kat bawah. u top ke bottom? kalo bottom tuh yg asik kat bawah jer tuh.... ahaks!

mohamad 'may' yawmon said...

ahahahahahahahaha! itu satu carutan u olls! entahlah u, mungkin gak kowt! huhu. =p

affan said...

may : same laa.!! duit pt waktu abes
abes sem ade $1500. last2
tinggal $100++ jer. x taw gi
mane duet tu. haha. rindu umah
gak.!!