Thursday, September 3

Snoopy @ Dia?


Snoopy dan dia amat sinonim. Kalau tengok muka dia lama2 memang tak ubah macam Snoopy. Bukan nak samakan dia dengan binatang atau anjing tapi Snoopy tu comel so means, dia comel larh. Tapi agak tak senonoh kan samakan orang dengan binatang. Sorry you. You comel macam Snoopy so i tak leh nak hindarkan diri dari samakan you dengan Snoopy tu. Masa mula2 kenal you dulu kan, i takut gak ngan you. Macam gak orang takut ngan anjing! Haha. Samakan lagi. Kay2, you tu garang sangat! Cuba you senyum =) Mesti nampak comel. I pernah nampak you senyum dari jauh. Comel giler kowt. Kowt comel. Tapi kalau dapat tengok you senyum dari dekat tentu lagi comel. Ingat lagi masa i ter tunjuk f_ _k kat you dulu, you pandang i macam apa! Ahh... Time tu i takut sangat, elakkan jer kena tumbuk ker, lempang ker kan dari you. Free2 jer dapat tapi i tak putus semangat! Lepas daripada tu i nekad nak kacau you sampai you rasa annoiyed ngan i. Bukannya i tak faham bahasa tapi saja, nak buat you sakit hati sampailah you boleh tegur i balik lepas ni. Deal? Mula2 ingat sem 2 tak mau dah kacau u tapi sem ni i tengok u makin cumel. Perot buncit dah macam Snoopy yang overdos makan prego. Keh keh. Tapi walau macam mana buncit pun you, you tetap my Snoopy. Snoopy yang comel lagi kiut!!
Btw, ni rantai aku yang entah keberapa kali aku beli. Asyik hilang jer. Kadang2 pakai sampai dah tak leh nak pakai sebab sentimental value of dat thing tu yang terus gak pakai. Kadang2 mak tanya gak kenapa memakai benda sedemikian tetapi aku dengan selamba memberikan jawapan,
"tu tangkal penarik lah mak"
Haha. Nak tak nak, dia tak leh nak cakap apa lah. Lagi pun bukannya aku menyusahkan sesapa. Tapi aku bukan lah macam anjing yang pakai do ploh pat jam. Kadang2 jer kowt. Rimas gak bila pakai lama2. Time tu lah mula rasa gatal kat leher, merah2 so mencacatkan penampilan. Ada satu cerita sal rantai ni. Kawan2 aku kat kolej ni semuanya berantai. Ada yang rantai boleh tanggal dan ada juga yang rantai kekal sebulan, pastu hilang =P. Haha. Masa sem satu dulu, ustazah aku pernah tegur member2 lelaki yang len jangan pakai rantai coz selagi kita pakai rantai tu, dosa akan tergantung atau senang kata tak boleh pakai lah. Sem ni pun ada ak hari tu, ustazah tu suh bukak terus time tu. Hehe. Sian kat member aku sorang tu. Bengang dia. Yang tak boleh belah hari ni punya cerita lak, ada ker librarian kat induk tegur aku sal pakai rantai masuk lib. Motif? Tak der kena mengena pun kan? So, memang banyak cerita yang bolrh diceritakan sal rantai ni. So, korang ada story sal rantai?

2 comments:

SarjaN yO said...

rantai yO cuma satu...tapi rantai yg terlalu berharga...berharga kerana dipakai sepanjang perkhidmatan yO dlm KRS...drpd kadet biasa sehingga dianugerahkan pangkat tertinggi dalam negeri kelantan...rantai yO tu telah diangkat sumpah semasa penyerahan tugas kat kelantan...

Maganda said...

gediknya ngn rantai snoppy tu! hahaha. oh mucho tu betina takle duduk ngn korg. bahaya kena rogol kang. hahaha. sapa bdk umah korg yang terhalau tu? haha