Tuesday, May 18

Susah Jadi Orang Kampung!

Aku tak tahu kenapa mulut orang kampung ni macam sial! Kalau nak cakap semua, nanti semua terasa! Aku pun orang kampung juga tapi tak ada lah perangai macam kau manusia sial. Aku tak tahu apa masalah yang pernah aku buat dengan kau! Kalau nak cakap kau rakan sekelas aku, tapi tak! kau ORANG TUA! Kau bukan sesiapa dalam hidup aku dan aku tak takut untuk katakan ini, memang LAHANAT lah hidup kau nanti.

Aku tak nampak apa permasalahan yang timbul untuk kau timbulkan fitnah atau pada kau gosip. Kau tahu tak gosip yang kau buat ni bukannya mendatangkan populariti pada aku tapi mendatangkan masalah. Kau buat hidup aku jadi pecah belah dan aku benci kau. Kau memang dasar manusia tak guna wahai perempuan tua! Kau canang sana sini cerita aku dengan dia padahal aku dengan dia dah lama tak jumpa. Tak pernah bertegur sapa dan apa semua. Kau apa tahu? Yang kau tahu, enak kau cakap macam-macam ya? Kau ingat aku tak tahu? Bukan sekali dua aku dengar kau buruk-buruk kan aku! Ha? Aku tak tahu nak lepaskan geram pada kau macam mana. Serah lah pada tuhan nak balas kau macam mana nanti. Kau cakap anak orang tapi kau jangan lupa, kau pun ada anak juga! Anak kau akan alami apa yang aku alami sekarang. Percayalah. Kalau tak, aku akan pastikan dia merana. Biar kau mati orang tua tak sedar diri. Jangan lah nak salahkan budak-budak zaman sekarang kalau tak reti nak hormat orang tua kalau dah perangai orang tua macam sial. Tak hormat privacy orang lain. Kau duduk rumah kau, jaga makan pakai laki dengan anak kau sudah lah. Bila sampai waktu nak romen, serah puki kau! Bukan g luar, fitnah itu, fitnah ini!

Apa yang dapat aku simpulkan daripada masalah yang kau dah timbulkan ni adalah sebab kau miskin kan? Kau jeles tengok kesenangan dan kebahagiaan orang lain! Kan? Sapa suruh kau jadi betina bodoh? betina sundal? Kau sendiri yang tentukan jalan kau. Macam mana hidup kau tak melarat. Aku yakin hidup kau lepas ni tak akan senang dan laki kau pun akan tinggalkan kau tak lama lagi. Dasar perempuan tua murahan. Kau tengoklah nanti, kau akan mati lebih busuk daripada segala pukimak yang busuk! Ahh!!! Tension dan susah jadi orang kampung! (masyarakat bersosial konon, PUKI!)

12 comments:

affan said...

wah,mak cik ramlah dah marah da.
haha. org kampung mmg camtu.
suka jaga tepi kaen org sgt.
menyebok.

mohamad 'may' yawmon said...

affan : betul lah! menyibuk jer!

jejaka anggun said...

astaghfirullahalazim... sabar nak. makcik tau anak marah kat makcik tp bersabar lah. tuhan tuh maha kaya.

Afzainizam said...

~~~@@@~~~
Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua.
~~~@@@~~~

http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

ha.... kita pun jangan jaga tepi kain orang jaga kain sendiri.... beb kalau dok Taman perumahan lagi lah riuh setaman.... malu lah.... pot pet.. pot.. pet hidup berjiran pun tak senang.... dok ngata macam dia aje yang bagus dalam taman perumahan aku.... leceh....

beb aku mintak maaf aku lama tak ziarah blog ko....

mohamad 'may' yawmon said...

jejaka anggun : haha :D baiklah makcik!

afzainizam : hurm, tak apa! saya pun lama dah tak update blog, been busy lately! :D

Afzainizam said...

Untuk tatapan sahabat semua ~~~@@@~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

soory lama tak ziarah kat sini, sorry...sibuk sangat sekarang

beb ko jangan jadi buah mulut orang plak coz kain ko tu terlebih.. nanti dia orang bermulut kepuh plak yang jaga kain ko tu.... lupalah ko pakai seluar lah....

omgpetch said...

'serah puki'. i like tht statement! hahahhaa

eee sape pompuan tu? omgucci. kena story kt i!

Afzainizam said...

Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
sorry agak tertinggal entry ko lah ... aku sibuk sikit sekarang... ni ade free masa sikit aku layan blog ko sorry ye...

weehhhh aku pakai kain gombang samarinda cap gajah duduk... camner dia tau kain aku kat tepi tu cap cikai aje... memang orang kampung ni suka jaga kain aku lah

Afzainizam said...

┌─┐ ─┐
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒
└┐▒▒▒▒┌
Peace no war...
Selamatkan Palestin.. Tanggungjawab Yang Wajib Ditunaikan ... Selamatkan Gaza!
Ratusan ribu rakyat Palestin berada di ambang kebuluran..

Misi KeAmanan dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Weehhh sorry beb lama betul gua tak datang ziarah... Bussy sikit lah...

shara said...

muahaha
statement mu.. :)
terbaik der

Afzainizam said...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME.WORLDCUP  
╔══╦══╗╔╦══╗  
╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
╔═╝║║║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
╚══╩══╝╚╩══╝
SAY.NO.JUDI.BOLA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

sorry beb.. Sejak kebelakangan ni tak dapat ziarah korang pasal ade problem komputer lah.. ni dah kembali normal cam biasa ye

rosliyana said...

hahaa.. act org kg nie xtau dunia luar. tu je u. sabar jela u..:)